Güncel Haberler

2019 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

2019 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

2019 YKS tercih sonuçları sınava giren tüm adaylar tarafından merak edilmektedir. 15-16 Haziran 2019 tarihinde yapılan YKS sınavını başarılı bir şekilde tamamlayan adayların geçtiğimiz günlerde sonuçlarının açıklandığına şahit olduk. Sınav sonuçlarını öğrenen adaylar belirtilen tarih aralığında tercih işlemlerini yaparak üniversite maratonuna katılmaya çalışacaklar. Bu yazımızda sizlere YKS tercihlerin ne zaman açıklanacağını ve 2019 YKS sayısal verilerine dair bilgilendirmede bulunacağız. 2019 YKS tercih sonuçlarının tarihini öğrenmek için yazımı okumaya devam edebilirsiniz.

2019 YKS Sayısal Verileri

2019 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

ÖSYM yaptığı paylaşımda sınava girenlerin ve belirli puanları aşanların sayısını paylaştı. Bu kapsamda 2019’da TYT sınavına başvurular 2.515.012 kişi tarafından yapılırken, AYT başvuruları 2.024.549 kişi tarafından yapıldı. Son olarak YDT oturumuna 137.751 kişi başvuruda bulundu.

Temel Yeterlilik Testinden tam puan yani 500 puan yapan kişi sayısı 1 oldu. Bu kadar başvuru arasından ise 300 puanı geçen kişi sayısı sadece 196.373 kişi ile sınırlı kaldı. Verilere bakıldığı zaman sınavda pek de yüksek bir başarı sağlanmadığını görmekteyiz.

2019 YKS Tercih İşlemleri

2019 YKS tercih işlemleri ÖSYM tarafından başlatılmış durumdadır. Adaylar tercihlerini 23 Haziran ile 29 Haziran 2019 tarihleri arasında yapabilecekler. Tercihler 29 Hazirandan sonra kapalı duruma çekilecek ve adayların yerleştirme işlemlerine başlanacak. Tercih yapmak isteyen adaylar ais.osym.gov.tr adresine girerek “Başvuru Sürecindekiler” sekmesinden “2019 – YKS” alanını seçmeleri gerekecek. Buradan 24 adet listeyi doldurarak gitmek istedikleri üniversite ve bölümleri sırayla ekleyebilecekler. Üniversite tercihinde bulunurken yaptığınız puandan yüksek olanları ilk sıralara yazmanız sizin faydanıza olacaktır. Çünkü tercih işlemleri her zaman için birinci sıradan itibaren başlanır. İlk sırada düşük puanlı alanlar yazarsanız onların gelme şansı daha yüksek olacaktır. Bunun yerine önce daha prestijli ve yüksek puanlı yerleri yazmanız daha yararlı olacaktır. Bakmış olduğunuz kılavuz geçen yılın puanlarını içerdiği için üniversite bölümlerinin puanlarını bu yıl siz belirleyeceksiniz. 10-20 puan fark olan bölümlere girme şansınız her zaman için vardır. Ardından yapmanız gereken tek şey 2019 YKS tercih sonuçları duyurusunu beklemek olacaktır.

2019 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

2019 YKS Tercih Sonuçları

2019 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna yanıt olarak henüz net bir cevap verebilmek mümkün değildir. Osym.gov.tr adresine girip 2019 – YKS alanını kontrol ettiğinizde tercih işlemlerinin sonuç tarihine henüz bir veri girişi yapılmadı. O yüzden 2019 YKS tercih sonuçları için biraz daha beklememiz gerekecek. Sonuçların Ağustos ayının 2. Haftası açıklanması bekleniyor. OSYM genel olarak tercih işlemleri bittikten 2 hafta sonra sonuçları herkese açık olacak şekilde paylaşmaktadır. Sınav sonucunuzu sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.

Batuhan Akdeniz site adresimi takip ederek daha fazla güncel haberlerden faydalanabilirsiniz.

Tagged , ,

About Batuhan

2013 yılından itibaren web sektörüne ilgi göstermekteyim. Amatör olarak başladığım Blogger yolculuğum WordPress üzerinden blog ve diğer türlerde oluşturduğum siteler ile devam ediyor. Güncel olarak SEO ve Dijital Pazarlama uzmanlığı üzerine çalışmaktayım.
View all posts by Batuhan →

2 thoughts on “2019 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.